tag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post4336193642900015705..comments2024-03-29T08:45:13.222+01:00Comments on Belgia od kuchni: Kalmary z chińskimi brokułamimiss_cocohttp://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-57165513165229336502010-04-29T20:21:22.936+02:002010-04-29T20:21:22.936+02:00Pamiętam tę tartę chyba jeszcze z galerii potraw i...Pamiętam tę tartę chyba jeszcze z galerii potraw i mam na nią chętkę. <br />Zieleninę kupowałam już wczesniej i wtedy miała te drobne kwiatuszki. Tym razem ich nie widziałam, ale zieleninę kupowałam w tym samym miejscu na rynku więc też myslę, że to brocoletti. <br />A danie rzeczywiscie robi się szybko, pomijając marynatę, więc polecam wszystkim zapracowanym i zalatanym. Jutro już piątek ;)miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-52865861431142199222010-04-29T14:30:57.211+02:002010-04-29T14:30:57.211+02:00No chyba wygladaja jak cime di rapa....a takie dan...No chyba wygladaja jak cime di rapa....a takie dania jak twoje, bardzo cenie, nawet jako propozycje lunchu, gdyz robia sie szybko (najczesciej uzywam pak choy jednak, gdyz cime di rapa baaaardzo rzadko tu widze).Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/15263002408158699780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-15018963326458505072010-04-29T12:35:24.143+02:002010-04-29T12:35:24.143+02:00Bardzo smakowite. W najblizszym czasie wyprobuje.Bardzo smakowite. W najblizszym czasie wyprobuje.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-23932242799480038922010-04-29T11:37:52.892+02:002010-04-29T11:37:52.892+02:00Miały żółte kwiatki?
Patrząc na zdjęcie, jestem ni...Miały żółte kwiatki?<br />Patrząc na zdjęcie, jestem niemalże pewna, że to są <b>cime di rapa</b> zwane też <b>brocoletti</b>, lub po polsku <b>kapusta właściwa polna</b> (łac. Brassica rapa subsp. sylvestris). Pisałam o nich tutaj : http://anoushkaencuisine-pl.blogspot.com/2009/12/tarta-z-kapusta-wasciwa-polna-czosnkiem.html<br /><br />Problem w tym, że sezon na brocoletti juz minął, więc zaczynam mieć wątpliwości...<br /><br />Bardzo mi się podobają takie kalmary przygotowane na sposób chiński. Jedna paczka czeka w zamrażalce na lepsze czasy. Wykorzystam ten przepis napewno!<br /><br />Miłego dnia :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05560288338353428385noreply@blogger.com