tag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post5160510240522600801..comments2024-03-27T15:16:12.189+01:00Comments on Belgia od kuchni: Tarta tatin z białej rzepymiss_cocohttp://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-43177029615385857992010-08-05T22:47:46.598+02:002010-08-05T22:47:46.598+02:00Dopiero dzis zamiescilam ten moj pseudo krupnik z ...Dopiero dzis zamiescilam ten moj pseudo krupnik z rzepa ;)<br />Pozwolilam tez sobie dodac linka do Twojej tarty, mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko temu... :)<br /><br />Pozdrawiam serdezcnie!Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-50858001608131300302010-07-18T13:02:04.093+02:002010-07-18T13:02:04.093+02:00Wow, to brzmi ciekawie. Mam nadzieje, ze sie nieba...Wow, to brzmi ciekawie. Mam nadzieje, ze sie niebawem ochlodzi i na przepis nie trzeba bedzie dlugo czekac ;)miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-56650465395379977812010-07-17T23:16:50.698+02:002010-07-17T23:16:50.698+02:00W sumie raczej glowne skrzypce, gdyz zastapilam ni...W sumie raczej glowne skrzypce, gdyz zastapilam nia ziemniaki; oprocz niej byla tylko marchewka i 'zielenina' :)Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-39529018453687248652010-07-17T21:49:39.786+02:002010-07-17T21:49:39.786+02:00Piszecie, że rzepę można dostać, cieszę się bardzo...Piszecie, że rzepę można dostać, cieszę się bardzo. No to teraz musimy ją dopiescić jak to napisała Lidka.<br />Co do nazwy, rzodkiew czy rzepa... - nie jestem do konca pewna. Co myslicie ? <br />Bea, a rzepa grała główne skrzypce w tym krupniku ? Będę czekała na ten wpis/przepis, bo mam ochotę dalej z nia poeksperymentować. Robię też rodzaj zapiekanki, trochę na wzór gratin dauphinois, ale z rzepy, kalarepy i cukinii. Również polecam. <br />Dziękuję za wszystkie komentarze ;)miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-40373180176808094172010-07-17T13:33:02.284+02:002010-07-17T13:33:02.284+02:00Wyprobuje przepis, obiecuje!:) Bardzo mi sie podob...Wyprobuje przepis, obiecuje!:) Bardzo mi sie podoba, na pewno skorzystam z tego pomyslu.<br />Pozdrawiam serdecznie.Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-69681483849500859252010-07-17T12:16:56.289+02:002010-07-17T12:16:56.289+02:00Bardzo sympatyczna ta tarta! Tez mi sie swego czas...Bardzo sympatyczna ta tarta! Tez mi sie swego czasu spodobala (ksiazke bowiem mam i uwielbiam :) ). <br />A ja z bialej rzepy calkiem niedawno zrobilam... pseudo-krupnik ;) Tyle tylko, ze przez panujace aktualnie temperatury nie doczekal sie jeszcze wpisu biedak ;)<br /><br />Pozdrawiam! I mielgo weekendu zycze :)Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-39031483454977719582010-07-17T11:11:58.848+02:002010-07-17T11:11:58.848+02:00Super tarta! I ten miraż składników.Mniammmmmmmm.
...Super tarta! I ten miraż składników.Mniammmmmmmm.<br />Biała rzepa w Polsce dostępna wszędzie i bez problemu - od wiejskiego targu,poprzez zieleniaki i markety.Te czasy ,posuchy' wszelakiej mamy dawno za sobą.Szczęśliwie.Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-17633531604653287572010-07-17T09:31:34.136+02:002010-07-17T09:31:34.136+02:00niesamowite to połączenieniesamowite to połączenieasiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-89086099343482528832010-07-17T00:09:49.572+02:002010-07-17T00:09:49.572+02:00kolejne odkrywanie, trochę jakby niedopieszczonego...kolejne odkrywanie, trochę jakby niedopieszczonego warzywa, bardzo inspirujace. PozdrawiamLidKahttps://www.blogger.com/profile/13559888680249031567noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-73601122013555118832010-07-16T23:01:00.755+02:002010-07-16T23:01:00.755+02:00To prawda w "państwie śniętym", a przeci...To prawda w "państwie śniętym", a przecież to sąsiad, ta rzepka w rosole mnie fascynowała. Potwierdzam rzepy mamy czarne, białe i brukiew z rodziny. łatwiej co ciekawe dostępne w Gdańsku niż stolicy. A tatin wszelkie uwielbiam, toż to takie niekłopotliwe ciasta.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-78019225566170920202010-07-16T22:03:52.804+02:002010-07-16T22:03:52.804+02:00Muszę spróbować. A co do maila - nie ma za co. Dro...Muszę spróbować. A co do maila - nie ma za co. Drobiazg :)Teresahttps://www.blogger.com/profile/04780904442287948077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-13800521887954074892010-07-16T21:10:00.115+02:002010-07-16T21:10:00.115+02:00Wiesz, u nas mówi się biała rzodkiew. Lubięja bard...Wiesz, u nas mówi się biała rzodkiew. Lubięja bardzo jako sałatke ze śmietaną, ale piec nigdy nie próbowałam. Tarty wytrawne lubię bardzo:)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-87283334292249797232010-07-16T20:48:31.521+02:002010-07-16T20:48:31.521+02:00Fajna ta tatin, widziałam już przepisy na wytrawne...Fajna ta tatin, widziałam już przepisy na wytrawne tarty tatin, ten jest bardzo nieoczywisty, ale (może dzięki słodkim dodatkom ;) brzmi i wygląda bardzo zachęcająco. Nigdy nie jadłam rzepy, może się skuszę, jeśli gdzieś zobaczę. I dzięki Tobie wiem wreszcie, co to jest to tajemnicze "navet" występujące w moich francuskich książkach.karoLinahttps://www.blogger.com/profile/04722607240692894455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-88235965044981157542010-07-16T20:41:35.151+02:002010-07-16T20:41:35.151+02:00oj, bardzo lubie wytrawne tarte tatin, a biala rze...oj, bardzo lubie wytrawne tarte tatin, a biala rzepe, ktora poznalam we francji, wprost uwielbiam ! to bardzo wdzieczne warzywo, wlasnie z takim lekko slodkawym towarzystwie smakuja wysmienicie. Pozdrawiam z upalnego krakowa.Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/15263002408158699780noreply@blogger.com