tag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post7189864198984662307..comments2024-03-29T08:45:13.222+01:00Comments on Belgia od kuchni: Poire amandine - gruszkowo-migdałowa tarta z Masterchefamiss_cocohttp://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-21761441444831951692012-09-27T21:45:04.659+02:002012-09-27T21:45:04.659+02:00Lubię australijskiego Masterchefa i z chęcią zabra...Lubię australijskiego Masterchefa i z chęcią zabrałabym się za francuską edycję, ale szukałam wśród torrentów i niestety nie znalazłam. Mój francuski też jest na lichym poziomie, ale obiecuje sobie, że kiedyś obejrzę chociaż jeden sezon :)<br />Ciekawe, że nikt nie zwrócił uwagi, że na tarcie znajdują się gruszki, a nie jabłka :) <br />Ja z wielką chęcią zjadłabym taką gruszkowo-migdałową tartę.burczymiwbrzuchuhttps://www.blogger.com/profile/11809905006290932238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-2227031768552076992012-09-18T20:30:18.851+02:002012-09-18T20:30:18.851+02:00Gruszki <3 love. pozdrawiamGruszki <3 love. pozdrawiamEwelina Kowalskahttps://www.blogger.com/profile/05061152209936201490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-50877249697658517492012-09-18T14:12:10.038+02:002012-09-18T14:12:10.038+02:00Skąd ja znam ten ból ??? A w ogóle co im przyszło...Skąd ja znam ten ból ??? A w ogóle co im przyszło do głowy w takim ścisłym centrum mieszkać ;)) <br />Pozdrowienia z prowincji !miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-28078182487717930802012-09-18T12:50:52.594+02:002012-09-18T12:50:52.594+02:00Oj z tym Saveurs to naprawdę mnie draznisz. Trafi ...Oj z tym Saveurs to naprawdę mnie draznisz. Trafi mi się czasem numer jak ślepej kurze, bo nie można prenumerowac do Polski. A wycieczki do was drogie, ostatnio zaplacilismy 1000 złotych jak nam z ulicy na V. odholowali samochód ;-)Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-63045035792178442852012-09-15T21:42:50.611+02:002012-09-15T21:42:50.611+02:00Ola, dzieki za link, ja widzialam ja chyba jeszcze...Ola, dzieki za link, ja widzialam ja chyba jeszcze na innym blogu. To rzeczywiscie wersja bourdalou, ktora sie wlasnie delikatnie smaruje konfitura morelowa jeszcze tak jak w przepisie Gosi. Ach rozmarzylam sie ;))miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-86579490104313096112012-09-15T20:35:31.968+02:002012-09-15T20:35:31.968+02:00Aż byłam ciekawa i poszukałam tego przepisu, który...Aż byłam ciekawa i poszukałam tego przepisu, który wtedy oglądałam i masz rację, są wcześniej ugotowane, jeśli jesteś ciekawa to link jest tu: http://emigrantki-w-kuchni.blogspot.com/2009/11/tarta-migdalowa-z-gruszkami.htmlOlkahttps://www.blogger.com/profile/02418334239971007261noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-7156626592206664792012-09-14T22:25:25.326+02:002012-09-14T22:25:25.326+02:00Gruszki swieze, tylko bardzo dojrzale i miekkie.
Gruszki swieze, tylko bardzo dojrzale i miekkie.<br />Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-39697309423216677862012-09-14T14:32:14.782+02:002012-09-14T14:32:14.782+02:00Nominowałam Cię do The Versatile Blogger Award. Sz...Nominowałam Cię do The Versatile Blogger Award. Szczegóły na blogu: http://warsztatsmaku.blogspot.com/2012/09/the-versatile-blogger-award.html<br />Pozdrawiam!anjahttps://www.blogger.com/profile/01278037433914124974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-77805068050270971282012-09-12T19:54:53.256+02:002012-09-12T19:54:53.256+02:00modny ostatnio ten Masterchef, i to nie tylko we F...modny ostatnio ten Masterchef, i to nie tylko we Francji. ja wolę tartę :-)asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-19721855999571079202012-09-11T22:49:41.652+02:002012-09-11T22:49:41.652+02:00Wyslalam maila ;))Wyslalam maila ;))Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-55446822072041872702012-09-11T22:35:48.651+02:002012-09-11T22:35:48.651+02:00Bea, a jak ci się podoba obecna edycja ? Mi bardz...Bea, a jak ci się podoba obecna edycja ? Mi bardzo ;))miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-75057313311531298222012-09-11T22:34:09.756+02:002012-09-11T22:34:09.756+02:00Ola,
może to była tarta bourdalou? Jest bardzo po...Ola, <br />może to była tarta bourdalou? Jest bardzo podobna, tylko gruszki zaleca się wcześniej ugotować w syropie.miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-27813728785556705612012-09-11T22:31:58.340+02:002012-09-11T22:31:58.340+02:00Konsti, wyglada zacnie i krem w zasadzie podobny, ...Konsti, wyglada zacnie i krem w zasadzie podobny, gdyby nie jogurt. A gruszki z kompotu czy świeże były ? (bo ładnie się prezentuja u ciebie – moje były trochę za twarde...)miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-21390295974296497492012-09-11T22:29:23.217+02:002012-09-11T22:29:23.217+02:00Ja mam na to metodę: tartę zabieram do pracy ;))Ja mam na to metodę: tartę zabieram do pracy ;))miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-64282434211419400422012-09-11T19:15:47.487+02:002012-09-11T19:15:47.487+02:00I ja bym sie chyba na tej tarcie 'potknela'...I ja bym sie chyba na tej tarcie 'potknela'... Faktycznie na pierwszy rzut oka mogla wygladac jak tarte aux pommes! Zal mi ich bylo :(<br />A 'Saveurs' z odpowiednio zaznaczonym przepisem tez lezy u mnie na stole, tylko ciagle niestety mowie sobie, ze upieke cos 'jutro'... :/<br /><br />Pozdrawiam!Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-64574081398732102892012-09-11T16:26:20.267+02:002012-09-11T16:26:20.267+02:00Wspaniale przepisy, piekne zdjecia !
Szkoda tylko,...Wspaniale przepisy, piekne zdjecia !<br />Szkoda tylko, ze ja musze zrzucic 10 kg i nie powinnam ich w ogole ogladac :-) Tarsishttps://www.blogger.com/profile/14396039086599452195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-19617006808673277632012-09-11T12:22:38.640+02:002012-09-11T12:22:38.640+02:00Ja kiedys wyprodukowalam cos takiego:
http://appa...Ja kiedys wyprodukowalam cos takiego:<br /><br />http://apparecchiamo.blogspot.it/2009/05/la-tarte-aux-poires-et-amandes.html<br /><br />Masa byla troche inna, a do ciasta dodawalo sie czekolade... Pyszne bylo to ciacho, chociaz podobno nie calkiem francuskie, tylko luksemburskie:) Twoje ma szlachetniejszy rodowod:)<br />Pozdrawiam serdecznie. Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-41785575430468130552012-09-11T09:59:38.370+02:002012-09-11T09:59:38.370+02:00ha ha ha! ten numer saveurs lezy wlasnie u mnie na...ha ha ha! ten numer saveurs lezy wlasnie u mnie na biurku w pracy a ja slinie sie do okladki...<br />nie wiedzialam, ze robie poire amandine... tyle, ze w wersji figues amandine....<br />nasz Turek na rogu ma znow super figi... wczoraj byly na slono z chevre...malgohttps://www.blogger.com/profile/11142590311369544573noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-8159600943411359722012-09-10T22:41:35.989+02:002012-09-10T22:41:35.989+02:00Gotowym spodom zdecydowanie mowie nie!!!
A twojej ...Gotowym spodom zdecydowanie mowie nie!!!<br />A twojej tarcie, mimo ze jestem na diecie, nie oparłabym się<br />E.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-17242368248691560382012-09-10T21:48:13.302+02:002012-09-10T21:48:13.302+02:00Wspaniała, już wiem co jutro piekę. Dziękuję za pr...Wspaniała, już wiem co jutro piekę. Dziękuję za przepis :)Kamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-84814548354613259532012-09-10T20:46:21.699+02:002012-09-10T20:46:21.699+02:00Belgio Droga! Ta tarta jest po prostu cudowna!
Belgio Droga! Ta tarta jest po prostu cudowna!<br />KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-46773863492406105202012-09-10T20:25:43.611+02:002012-09-10T20:25:43.611+02:00A jak pięknie wygląda. Głodna się zrobiłam od same...A jak pięknie wygląda. Głodna się zrobiłam od samego patrzenia :)Olgahttps://www.blogger.com/profile/10341109174411359241noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-615511221237165961.post-12411723176105187682012-09-10T20:23:29.229+02:002012-09-10T20:23:29.229+02:00Jestem pewna, że gdzieś w czeluściach internetu tr...Jestem pewna, że gdzieś w czeluściach internetu trafiłam już na jakimś blogu tartę migdałowo-gruszkową, ale na pewno nie miała tej nazwy. Ciekawe czym się różniła od Twojej. W każdym razie zaintrygowana Twoim wstępem zapisuję sobie ją jako "do wypróbowania" :)Olkahttps://www.blogger.com/profile/02418334239971007261noreply@blogger.com